Vali Şahin: Antalya’nın Geleceği İçin Şehrin Tüm Dinamikleri Ayağa Kalkmalı
Vali Şahin: Antalya’nın Geleceği İçin Şehrin Tüm Dinamikleri Ayağa Kalkmalı
Antalya Dayanışma Grubu’nun ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya katılan Antalya Valisi Hulusi Şahin, kentin sosyal, ekonomik, kültürel ve turizm alanındaki gelişmeleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Vali Şahin, Antalya’nın sorunlarının çözümü için toplumun tüm kesimlerinin sorumluluk alması gerektiğini söyledi.
Antalya Dayanışma Grubu’nun ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya katılan Antalya Valisi Hulusi Şahin, kentin sosyal, ekonomik, kültürel ve turizm alanındaki gelişmeleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Vali Şahin, Antalya’nın sorunlarının çözümü için toplumun tüm kesimlerinin sorumluluk alması gerektiğini söyledi.
ANTALYA’NIN GELECEĞİ MASAYA YATIRILDI
Muratpaşa ilçesinde gerçekleştirilen toplantıya Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Dayanışma Grubu Başkanı Salih Peker ve grup üyeleri katıldı.
Antalya’nın sosyal, ekonomik ve kültürel ihtiyaçlarına yönelik çözüm önerileri geliştirmek ve sürdürülebilir projeler üretmek amacıyla faaliyet gösteren Antalya Dayanışma Grubu’nun toplantısında, kentin geleceğine ilişkin çeşitli konular ele alındı.
Vali Hulusi Şahin, Antalya Sürdürülebilirlik Raporu’nda kentin sorunlarının sistematik biçimde ortaya konulduğunu belirterek, çözüm için toplumun tüm kesimlerinin ortak hareket etmesi gerektiğini vurguladı.
“ŞEHRİN TÜM DİNAMİKLERİNİN AYAĞA KALKMASI LAZIM”
Antalya’ya zarar veren veya zarar verme potansiyeli bulunan faaliyetlerin önlenmesi amacıyla çeşitli çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Vali Şahin, “Eğer bir sorun çözülecekse şehrin tüm dinamiklerinin ayağa kalkması lazım.” dedi.
Şahin, Antalya’nın geleceğinin ortak akıl ve iş birliğiyle şekillendirilmesinin önemine dikkat çekti.
COP31 ANTALYA İÇİN YENİ BİR DÖNEM BAŞLATACAK
COP31’in Antalya’ya önemli ve kalıcı katkılar sağlayacağını belirten Vali Şahin, EXPO alanının kongre, fuar, festival ve benzeri büyük organizasyonların gerçekleştirilebileceği bir merkez haline getirilerek Antalya turizmine kazandırılacağını söyledi.
COP31’in Antalya’nın turizm sezonunu 12 aya yayma hedefinde önemli bir rol oynayacağını ifade eden Şahin, EXPO 2016 ve G20 Zirvesi’nin Antalya turizmi açısından birer dönüm noktası olduğunu belirtti.
Vali Şahin, Antalya’nın özellikle Belek merkezli olmak üzere katma değerli turizmin gerçekleştirildiği önemli bir destinasyon haline geldiğini söyledi.
“ANTALYA’YI BAŞKA BİR SEVİYEYE TAŞIYACAK”
COP31 kapsamında dünyanın farklı bölgelerinden üst düzey devlet ve hükümet temsilcileri, diplomatlar ve delegelerin Antalya’da bulunacağını belirten Vali Şahin, bu ziyaretlerin kentin uluslararası tanıtımına önemli katkı sağlayacağını ifade etti.
Şahin, “Bu insanların Antalya’nın güzelliklerini görme, tanıma fırsatı bulmaları bizim turizmimizi başka bir seviyeye taşıyacak. Dünya artık sürdürülebilirlik üzerine şekilleniyor. Turizmden tarıma, sanayiden ticarete kadar her şey çevresel duyarlılıkla tanımlanıyor ve Antalya bunun önemli bir merkezi oldu.” diye konuştu.
“İMAR BİR ŞEHRİN KADERİNİ ÇİZİYOR”
Antalya’nın geleceğinin doğru planlama ve sürdürülebilir şehircilik anlayışıyla şekilleneceğini vurgulayan Vali Şahin, imar planlarının kentlerin geleceği açısından taşıdığı öneme dikkat çekti.
Şahin, “İmar bir şehrin kaderini çiziyor. Siz Avrupa’daki örneklerde olduğu gibi doğru bir imar yaparsanız yüzlerce yıl sonra bile onun meyvelerini toplarsınız.” ifadelerini kullandı.
Toplantının sonunda Vali Hulusi Şahin, Antalya Dayanışma Grubu üyelerinin sorularını yanıtladı. Program, karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.
Hamdi Acet SonAlanya
Antalya HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
