Vali Şahin’den Yeni Eğitim Yılı Mesajı

YAŞAM 11.09.2026 - 10:25, Güncelleme: 11.09.2026 - 10:25
 

Vali Şahin’den Yeni Eğitim Yılı Mesajı

Antalya Valisi Hulusi Şahin, 2026-2027 eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla yayımladığı mesajında öğrencilere, öğretmenlere ve velilere başarı dileklerini iletti. Şahin, çocukların geleceğe en iyi şekilde hazırlanmasının Türkiye’nin yarınları için en önemli güvence olduğunu vurguladı.

YENİ UMUTLARLA EĞİTİM YILI BAŞLIYOR Antalya Valisi Hulusi Şahin, 2026-2027 eğitim ve öğretim yılına yeni umutlar ve hedeflerle başlanmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Şahin mesajında, bazı çocukların ilk kez okul sıralarıyla buluşacağını, bazı öğrencilerin ise yeni bilgi ve deneyimler kazanacağı bir eğitim yolculuğuna adım atacağını ifade etti. EĞİTİM GELECEĞİN TEMELİ Eğitimin yalnızca çocukları bilgiyle donatmak olmadığını belirten Vali Şahin, düşünen, sorgulayan, üreten, millî ve manevi değerleri benimseyen bireyler yetiştirmenin eğitim sisteminin temel amaçlarından biri olduğunu vurguladı. Şahin, çocukların geleceğe en iyi şekilde hazırlanmasının ülkenin yarınları açısından büyük önem taşıdığını kaydetti. ATATÜRK’ÜN GENÇLERE GÜVENİ Vali Şahin, mesajında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere yönelik sözlerine de yer verdi. Şahin, Atatürk’ün, “Gençler! Cesaretimizi kuvvetlendiren ve devam ettiren sizsiniz. Siz almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık meziyetinin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli örneği olacaksınız” sözleriyle gençlere duyduğu güveni ortaya koyduğunu belirtti. ANTALYA’DA EĞİTİME DESTEK SÜRECEK Antalya’da eğitim çalışmalarının kararlılıkla sürdürüldüğünü ifade eden Şahin, çocukların bilim, teknoloji, sanat, spor ve hayatın diğer alanlarında kendilerini geliştirebilmeleri için imkânların seferber edildiğini söyledi. Vali Şahin, çocukların yetişmesinde büyük emek veren öğretmenlere ve öğrencileri her zaman destekleyen velilere de teşekkür etti. Şahin mesajının sonunda, “İlköğretim Haftası’nı kutluyor, 2026-2027 eğitim ve öğretim yılının Antalya’mız ve ülkemiz için hayırlı ve başarılı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi. Hulusi ŞAHİN                         Antalya Valisi Hamdi Acet SonAlanya
Antalya Valisi Hulusi Şahin, 2026-2027 eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla yayımladığı mesajında öğrencilere, öğretmenlere ve velilere başarı dileklerini iletti. Şahin, çocukların geleceğe en iyi şekilde hazırlanmasının Türkiye’nin yarınları için en önemli güvence olduğunu vurguladı.

YENİ UMUTLARLA EĞİTİM YILI BAŞLIYOR

Antalya Valisi Hulusi Şahin, 2026-2027 eğitim ve öğretim yılına yeni umutlar ve hedeflerle başlanmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Şahin mesajında, bazı çocukların ilk kez okul sıralarıyla buluşacağını, bazı öğrencilerin ise yeni bilgi ve deneyimler kazanacağı bir eğitim yolculuğuna adım atacağını ifade etti.

EĞİTİM GELECEĞİN TEMELİ
Eğitimin yalnızca çocukları bilgiyle donatmak olmadığını belirten Vali Şahin, düşünen, sorgulayan, üreten, millî ve manevi değerleri benimseyen bireyler yetiştirmenin eğitim sisteminin temel amaçlarından biri olduğunu vurguladı.

Şahin, çocukların geleceğe en iyi şekilde hazırlanmasının ülkenin yarınları açısından büyük önem taşıdığını kaydetti.

ATATÜRK’ÜN GENÇLERE GÜVENİ
Vali Şahin, mesajında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere yönelik sözlerine de yer verdi.

Şahin, Atatürk’ün, “Gençler! Cesaretimizi kuvvetlendiren ve devam ettiren sizsiniz. Siz almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık meziyetinin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli örneği olacaksınız” sözleriyle gençlere duyduğu güveni ortaya koyduğunu belirtti.

ANTALYA’DA EĞİTİME DESTEK SÜRECEK
Antalya’da eğitim çalışmalarının kararlılıkla sürdürüldüğünü ifade eden Şahin, çocukların bilim, teknoloji, sanat, spor ve hayatın diğer alanlarında kendilerini geliştirebilmeleri için imkânların seferber edildiğini söyledi.

Vali Şahin, çocukların yetişmesinde büyük emek veren öğretmenlere ve öğrencileri her zaman destekleyen velilere de teşekkür etti.

Şahin mesajının sonunda, “İlköğretim Haftası’nı kutluyor, 2026-2027 eğitim ve öğretim yılının Antalya’mız ve ülkemiz için hayırlı ve başarılı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Hulusi ŞAHİN
                        Antalya Valisi

Hamdi Acet SonAlanya

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.