Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Akdeniz'de Deniz Anası Tehlikesi

YAŞAM 19.03.2024 - 12:31, Güncelleme: 11.12.2024 - 05:12
 

Akdeniz'de Deniz Anası Tehlikesi

Antalya ve Alanya'yı da içine alan Akdeniz kıyı şeridinde, denizanası istilası belirli bölgelerde etkisini göstermeye başladı. Hatay'ın Erzin ilçesindeki sahil şeridi bu durumdan nasibini aldı.

Geçtiğimiz haftalarda Akdeniz kıyılarında ölü denizanalarının varlığı gözlemlenmişti. Hatay'ın Samandağ ve İskenderun ilçelerindeki sahillerde ölü denizanalarına rastlanmıştı. Şimdi ise Erzin ilçesinin Burnaz sahilinde ölü denizanalarıyla karşılaşıldı. Uzmanlar, sahili kaplayan denizanalarına dokunulmaması konusunda uyarılarda bulunuyor ve bu sahil şeridi dron ile havadan görüntülendi. Deneyimli balıkçı Ali Ercan Karademir (55), 1992 yılından beri bu sahillerde balıkçılık yapmakta ve şu anki durumu şöyle açıklamaktadır: "Bu denizanaları doğal yaşam döngüsü içerisinde var olup, 3-4 yıl içinde sahillerimizi istila edebiliyorlar. Bunların amacı sahile yumurta bırakmak. Kıbrıs, Suriye gibi farklı kıyılara da yumurta bırakabiliyorlar. Sahil kenarında gördüğünüz üzere binlerce denizanası bulunmakta. Bunlar balık tüketiyor ve güçsüz olanları dalgalarla ya da fırtınalarla sahile sürüklenip ölmekteler. İşte burada binlercesi var."  
Antalya ve Alanya'yı da içine alan Akdeniz kıyı şeridinde, denizanası istilası belirli bölgelerde etkisini göstermeye başladı. Hatay'ın Erzin ilçesindeki sahil şeridi bu durumdan nasibini aldı.

Geçtiğimiz haftalarda Akdeniz kıyılarında ölü denizanalarının varlığı gözlemlenmişti. Hatay'ın Samandağ ve İskenderun ilçelerindeki sahillerde ölü denizanalarına rastlanmıştı. Şimdi ise Erzin ilçesinin Burnaz sahilinde ölü denizanalarıyla karşılaşıldı. Uzmanlar, sahili kaplayan denizanalarına dokunulmaması konusunda uyarılarda bulunuyor ve bu sahil şeridi dron ile havadan görüntülendi.


Deneyimli balıkçı Ali Ercan Karademir (55), 1992 yılından beri bu sahillerde balıkçılık yapmakta ve şu anki durumu şöyle açıklamaktadır: "Bu denizanaları doğal yaşam döngüsü içerisinde var olup, 3-4 yıl içinde sahillerimizi istila edebiliyorlar. Bunların amacı sahile yumurta bırakmak. Kıbrıs, Suriye gibi farklı kıyılara da yumurta bırakabiliyorlar. Sahil kenarında gördüğünüz üzere binlerce denizanası bulunmakta. Bunlar balık tüketiyor ve güçsüz olanları dalgalarla ya da fırtınalarla sahile sürüklenip ölmekteler. İşte burada binlercesi var."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.