Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Gerçeği Aratmayan Tatbikat

YAŞAM 26.12.2023 - 15:46, Güncelleme: 11.12.2024 - 05:12
 

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Gerçeği Aratmayan Tatbikat

Dünyada ve ülkemizde yaşanan afetlerin çok yönlü etki ve sonuçları, hastanelerin fiziksel ve fonksiyonel olarak afetlere daha dayanıklı ve müdahaleler için daha hazırlıklı olması gerektiğine işaret etmektedir.

Bu çerçevede ülkemizde T.C. Sağlık Bakanlığı koordinesinde ilk olarak 2014 yılında katılımlı bir ekip çalışması başlatılmış, sağlık sektöründe ulusal ve uluslararası afet risk azaltma ve afet yönetimi konusunda var olan bilgi, deneyim ve uygulamalar bir araya getirilerek ulusal kılavuz özelliği taşıyan Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) oluşturulmuştur.   Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) çerçevesinde gerçekleştirilen bu tatbikat gerçeğini aratmayan görüntülere sahne oldu.  Antalya Acil Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Alanya İtfaiye Müdürlüğü ile hastane işbirliğinde düzenlenen tatbikat öncesinde; panik oluşmaması adına hastanede bulunanlar, yapılan anonslarla bilgilendirildi.  Senaryo gereği, hastanenin günübirlik servisinde ziyarete gelen bir kişi, dikkati dağıtmak adına yangın çıkartarak çocuk kaçırdı. Bunun üzerine yangın kodu ve çocuk kaçırma kodu aktif hale getirildi. Günübirlik servisinde kontrollü tahliye kararı verilerek güvenli alana götürüldü. Kameralardan hemen kontrol edilen kişi güvenlik görevlilerince yakalandı. Bebek anneye teslim edildi.  UMKE Biriminin gözlemci olarak katıldığı tatbikatta; yangın, itfaiye ekipleri ve hastane personelinin koordineli çalışması sonucunda başarıyla söndürüldü. Daha sonra Acil Durum ve Afet Yönetiminde görevli sağlık personelleri, hastane yönetimi, UMKE çalışanları ve saha gözlemcileri tatbikat sonrası bir araya gelerek düzenlenen tatbikatı değerlendirdi.  HAP Başkanı ve Hastane Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Ali Gök; “ Düzenlemiş olduğumuz bu tatbikatla genel hayatı etkileyecek düzeyde olası bir afet ve acil durum karşısında yaşanabilecek aksaklıkları gözden geçirmeyi, kargaşayı önleyerek en kısa sürede koordineli olarak en iyisini yapabilmeyi amaçlamaktayız. Bütün teknik önlemlerimizi aldık. Tatbikata katılan tüm ekibimize ve bizlere destek veren UMKE, İtfaiye çalışanları ve sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz." dedi.
Dünyada ve ülkemizde yaşanan afetlerin çok yönlü etki ve sonuçları, hastanelerin fiziksel ve fonksiyonel olarak afetlere daha dayanıklı ve müdahaleler için daha hazırlıklı olması gerektiğine işaret etmektedir.

Bu çerçevede ülkemizde T.C. Sağlık Bakanlığı koordinesinde ilk olarak 2014 yılında katılımlı bir ekip çalışması başlatılmış, sağlık sektöründe ulusal ve uluslararası afet risk azaltma ve afet yönetimi konusunda var olan bilgi, deneyim ve uygulamalar bir araya getirilerek ulusal kılavuz özelliği taşıyan Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) oluşturulmuştur.

 

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) çerçevesinde gerçekleştirilen bu tatbikat gerçeğini aratmayan görüntülere sahne oldu. 
Antalya Acil Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Alanya İtfaiye Müdürlüğü ile hastane işbirliğinde düzenlenen tatbikat öncesinde; panik oluşmaması adına hastanede bulunanlar, yapılan anonslarla bilgilendirildi. 


Senaryo gereği, hastanenin günübirlik servisinde ziyarete gelen bir kişi, dikkati dağıtmak adına yangın çıkartarak çocuk kaçırdı. Bunun üzerine yangın kodu ve çocuk kaçırma kodu aktif hale getirildi. Günübirlik servisinde kontrollü tahliye kararı verilerek güvenli alana götürüldü. Kameralardan hemen kontrol edilen kişi güvenlik görevlilerince yakalandı. Bebek anneye teslim edildi. 


UMKE Biriminin gözlemci olarak katıldığı tatbikatta; yangın, itfaiye ekipleri ve hastane personelinin koordineli çalışması sonucunda başarıyla söndürüldü. Daha sonra Acil Durum ve Afet Yönetiminde görevli sağlık personelleri, hastane yönetimi, UMKE çalışanları ve saha gözlemcileri tatbikat sonrası bir araya gelerek düzenlenen tatbikatı değerlendirdi.  HAP Başkanı ve Hastane Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Ali Gök; “ Düzenlemiş olduğumuz bu tatbikatla genel hayatı etkileyecek düzeyde olası bir afet ve acil durum karşısında yaşanabilecek aksaklıkları gözden geçirmeyi, kargaşayı önleyerek en kısa sürede koordineli olarak en iyisini yapabilmeyi amaçlamaktayız. Bütün teknik önlemlerimizi aldık. Tatbikata katılan tüm ekibimize ve bizlere destek veren UMKE, İtfaiye çalışanları ve sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.