Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Bakımı yapılınca iki kat fazla meyve veren domates fideleri askı tellerini kırdı

YAŞAM 11.11.2021 - 15:45, Güncelleme: 11.12.2024 - 05:12
 

Bakımı yapılınca iki kat fazla meyve veren domates fideleri askı tellerini kırdı

Örtü altı sera üretim merkezlerinden Antalya'nın Kumluca ilçesinde bakımı yapıldıktan sonra beklenenin iki katı ürün veren domates fideleri askı tellerini kopardı.

Yaklaşık 3 dönümlük serasına bu yıl domates eken Ali Uslu'nun domates fideleri büyürken verimsiz hale geldi. Seranın kontrollerini yapan Ziraat Mühendisi Semih Alpaslan domates fidelerinin ihtiyaçlarını tespit etti. Bakımı yapılan domatesler beklenenin iki katı ürün verince askı tellerini kopardı. Önce fidelerin ihtiyacı olan suyun iyi ayarlanması gerektiğini, ne eksik ne de fazla olmaması gerektiğini, aksi takdirde domateslerin sağlığının bozulacağını ve verimli ürün alınamayacağını belirten Ziraat Mühendisi Semih Alpaslan, “Yaklaşık 2 ay önce bu seraya geldiğimizde durumun pek de iyi olmadığını gördük. Önce tepe alma işlemini yaptık (Belli bir boyda ağacın uç filizleri kırarak büyümesini engellemek). Yoksa başka türlü fidanları kurtaramayacaktık. Ondan sonra fidanların ihtiyacı olan suyu verdik. Sera içinin nemlenmesini sağladık" dedi. "Bölgemizde mevsime göre daha sıcak bir hava var" Kasım ayında olmalarına rağmen bu mevsimde beklenen sıcaklığın üzerinde olunduğunu söyleyen Alpaslan, buna bağlı olarak fidelerin ihtiyacı olan suyu verdiklerini ve eksik besinleri takviye ettiklerini kaydetti.  
Örtü altı sera üretim merkezlerinden Antalya'nın Kumluca ilçesinde bakımı yapıldıktan sonra beklenenin iki katı ürün veren domates fideleri askı tellerini kopardı.

Yaklaşık 3 dönümlük serasına bu yıl domates eken Ali Uslu'nun domates fideleri büyürken verimsiz hale geldi. Seranın kontrollerini yapan Ziraat Mühendisi Semih Alpaslan domates fidelerinin ihtiyaçlarını tespit etti. Bakımı yapılan domatesler beklenenin iki katı ürün verince askı tellerini kopardı.


Önce fidelerin ihtiyacı olan suyun iyi ayarlanması gerektiğini, ne eksik ne de fazla olmaması gerektiğini, aksi takdirde domateslerin sağlığının bozulacağını ve verimli ürün alınamayacağını belirten Ziraat Mühendisi Semih Alpaslan, “Yaklaşık 2 ay önce bu seraya geldiğimizde durumun pek de iyi olmadığını gördük. Önce tepe alma işlemini yaptık (Belli bir boyda ağacın uç filizleri kırarak büyümesini engellemek). Yoksa başka türlü fidanları kurtaramayacaktık. Ondan sonra fidanların ihtiyacı olan suyu verdik. Sera içinin nemlenmesini sağladık" dedi.

"Bölgemizde mevsime göre daha sıcak bir hava var"
Kasım ayında olmalarına rağmen bu mevsimde beklenen sıcaklığın üzerinde olunduğunu söyleyen Alpaslan, buna bağlı olarak fidelerin ihtiyacı olan suyu verdiklerini ve eksik besinleri takviye ettiklerini kaydetti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.