Erdem: Turizm Esnafının Tamamı Sigorta Primi Desteğinden Yararlansın
Erdem: Turizm Esnafının Tamamı Sigorta Primi Desteğinden Yararlansın
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Eray Erdem, turizm sektörüne yönelik sigorta primi desteğinin önemli bir adım olduğunu belirterek, desteğin tüm belgeli konaklama işletmelerini ve turizm sektörünün diğer paydaşlarını kapsayacak şekilde genişletilmesini istedi.
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Eray Erdem, turizm sektörüne yönelik sigorta primi desteğinin önemli bir adım olduğunu belirterek, desteğin tüm belgeli konaklama işletmelerini ve turizm sektörünün diğer paydaşlarını kapsayacak şekilde genişletilmesini istedi.
“TURİZM SEKTÖRÜ GENİŞ BİR EKOSİSTEM”
Turizm sektörüne yönelik sigorta primi desteğini değerlendiren ALTSO Başkanı Eray Erdem, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından belgelendirilen konaklama işletmelerine sağlanan desteği memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.
Desteğin işletmelerin maliyet yükünü azaltacağına ve istihdamın korunmasına katkı sağlayacağına dikkat çeken Erdem, uygulamanın kapsamının genişletilmesi gerektiğini ifade etti.
Erdem, “Turizm, ülkemiz ekonomisine, istihdamına ve döviz gelirlerine önemli katkılar sağlayan stratejik sektörlerimizin başında gelmektedir. Bu nedenle sektörümüzün desteklenmesine yönelik atılan her adımın değerli olduğuna inanıyoruz” dedi.
“OTELDEN RESTORANA KADAR HERKES FAYDALANMALI”
Mevcut düzenlemenin 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu kapsamında Turizm İşletmesi Belgesi bulunan özel sektöre ait konaklama tesislerini kapsadığını belirten Erdem, öncelikle Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından belgelendirilen tüm konaklama işletmelerinin destek kapsamına alınmasını talep etti.
Erdem, turizmin yalnızca konaklama tesislerinden ibaret olmadığını vurgulayarak, “Otelinden restoranına, kafesinden tekstilcisine, seyahat acentesinden transfer hizmetlerine, eğlence sektöründen turizm tesislerine mal ve hizmet sağlayan tedarikçilerine kadar binlerce işletme turizmden doğrudan veya dolaylı olarak etkilenmektedir” ifadelerini kullandı.
“ALANYA EKONOMİSİ İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR”
Bir otelin doluluğundaki artışın yalnızca otel çalışanlarını değil, esnafı, restoranları, tekstil sektörünü, ulaşım hizmetlerini, üreticileri ve tedarikçileri de etkilediğini belirten Erdem, turizm sektörünün bütün paydaşlarının destek politikalarında birlikte değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Erdem, “Turizmin yükünü birlikte taşıyan işletmelerimizin, sektörün büyümesinden ve destek mekanizmalarından da mümkün olduğunca birlikte faydalanabilmesi Alanya ekonomimizin sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşımaktadır” dedi.
“TALEBİMİZİN OLUMLU SONUÇLANACAĞINA İNANIYORUZ”
Sigorta primi desteğinin hayata geçirilmesinde emeği bulunan yetkililere teşekkür eden Erdem, sektörün rekabet gücünü artıracak her türlü desteği kıymetli bulduklarını ifade etti.
Erdem, taleplerinin; sigorta primi desteğinin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından belgelendirilen tüm konaklama işletmelerini kapsayacak şekilde genişletilmesi ve turizm sektörünün tüm paydaşlarının da destek politikalarında gözetilmesi olduğunu belirtti.
Bugüne kadar Alanya ve turizm sektörü için dile getirdikleri birçok talebe ilgili kurumların duyarlılık gösterdiğini kaydeden Erdem, “Bu taleplerimizin de aynı anlayışla değerlendirilerek olumlu sonuçlanacağına inanıyoruz” diye konuştu.
Hamdi Acet SonAlanya
Antalya HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
