Gencelli’den AJet’e Ankara-Alanya Uçuşları Çağrısı
Gencelli’den AJet’e Ankara-Alanya Uçuşları Çağrısı
Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Basın Sözcüsü Alper Gencelli, Gazipaşa-Alanya Havalimanı (GZP) üzerinden gerçekleştirilen AJet’in Ankara uçuşlarının 24 Ekim 2026 itibarıyla kış döneminde durdurulmasının planlandığını açıkladı. Gencelli, Mart 2027 sonuna kadar sürmesi öngörülen yaklaşık beş aylık uçuş kesintisinin yalnızca turizmi değil, geniş bir bölgenin ulaşım imkanlarını da olumsuz etkileyeceğini belirterek AJet’e uçuşların devam ettirilmesi çağrısında bulundu.
Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Basın Sözcüsü Alper Gencelli, Gazipaşa-Alanya Havalimanı (GZP) üzerinden gerçekleştirilen AJet’in Ankara uçuşlarının 24 Ekim 2026 itibarıyla kış döneminde durdurulmasının planlandığını açıkladı. Gencelli, Mart 2027 sonuna kadar sürmesi öngörülen yaklaşık beş aylık uçuş kesintisinin yalnızca turizmi değil, geniş bir bölgenin ulaşım imkanlarını da olumsuz etkileyeceğini belirterek AJet’e uçuşların devam ettirilmesi çağrısında bulundu.
“5 AYLIK KESİNTİ BÖLGE ULAŞIMINI FELÇ EDECEK”
Kış uçuş programlarının şekillendiği kritik bir dönemde olduklarını belirten Gencelli, geçen yıl da Ankara-Alanya hattındaki belirsizliklere dikkat çektiklerini hatırlattı.
Gencelli, Ankara ve İstanbul’un Alanya’nın hava ulaşımında iki önemli bağlantı noktası olduğunu belirterek, Ankara hattının yalnızca Alanya’dan direkt seyahat eden yolcular açısından değil, Türkiye’nin ve dünyanın farklı noktalarından bölgeye ulaşan yolcular için de önemli olduğunu ifade etti.
Havalimanından alınan bilgiler ve mevcut operasyonel planlamalara göre AJet’in Ankara-Alanya ve Alanya-Ankara uçuşlarının 24 Ekim 2026’dan Mart 2027 sonuna kadar programda görünmediğini aktaran Gencelli, bunun beş aydan fazla süreyle hava bağlantısının kesilmesi anlamına geldiğini söyledi.
Bu durumdan Alanya’nın yanı sıra Gazipaşa, Anamur, Ermenek, Konya ve Manavgat başta olmak üzere geniş bir bölgenin etkileneceğini belirten Gencelli, öğrenciler, hastalar, iş insanları ve kamu hizmetleri nedeniyle Ankara’ya seyahat etmek zorunda kalan vatandaşların karayoluna veya İstanbul aktarmalı uçuşlara yönelmek zorunda kalacağını kaydetti.
“12 AY TURİZM HEDEFİ ULAŞIMSIZ GERÇEKLEŞEMEZ”
Alanya’da turizmi 12 aya yayma hedefinin yıllardır gündemde olduğunu vurgulayan Gencelli, bunun en temel şartlarından birinin ulaşım olduğunu ifade etti.
Gencelli, “Ulaşım olmazsa turizm olmaz. Uçak olmazsa turizm olmaz. Kış turizmini geliştirmek istiyorsak, Alanya’nın bağlantı noktalarını azaltmak değil, artırmak zorundayız” dedi.
Ankara gibi güçlü bir iç hat bağlantı merkezinin kış döneminde devre dışı bırakılmasının Alanya’nın sezon dışı turizm hedefleriyle çeliştiğini belirten Gencelli, AJet yöneticilerine Ankara-Alanya hattının kış döneminde yeniden operasyona alınması çağrısında bulundu.
Gencelli, hattın en az haftada 3 karşılıklı uçuşla sürdürülmesinin bölge açısından önemli olduğunu ifade etti.
“SİYASET ÜSTÜ BİR MESELE”
Ankara uçuşlarının yalnızca turizm sektörü açısından değerlendirilmemesi gerektiğini belirten Gencelli, hattın bölge halkının Ankara’ya hızlı, güvenli ve ekonomik ulaşımı açısından da önemli olduğunu söyledi.
Antalya milletvekillerine çağrıda bulunan Gencelli, hangi siyasi partiye mensup olursa olsun tüm milletvekillerinin konuya sahip çıkmasını ve gerekirse meselenin Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşınmasını istedi.
Gencelli, konunun siyasi parti meselesi değil, Alanya ve bölgenin ulaşım meselesi olduğunu vurgulayarak belediyeler, sivil toplum kuruluşları, turizm örgütleri, siyasi partiler, milletvekilleri ve tüm paydaşların birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade etti.
Alanya’nın kış turizmini büyütmek, turizmi 12 aya yaymak ve bölge ekonomisini güçlendirmek için ulaşım bağlantılarının güçlendirilmesi gerektiğini belirten Gencelli, AJet’in Ankara-Alanya hattındaki kış operasyonunu yeniden değerlendirmesini ve uçuşların Mart 2027 sonuna kadar kesintisiz sürdürülmesini beklediklerini söyledi.
Hamdi Acet SonAlanya
Antalya HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
