Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Göç İdaresinde İşkence İddiaları Açlık Eylemi

YAŞAM 21.04.2024 - 09:37, Güncelleme: 11.12.2024 - 05:12
 

Göç İdaresinde İşkence İddiaları Açlık Eylemi

Antalya’da Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi’nde (GGM) yaşanan olayda, 52 mülteci, açlık grevine başvurarak vahim iddialarda bulundu. Mülteciler, GGM’de “beyaz odada” işkence gördüklerini, hastalara bakılmadığını ve açlıkla cezalandırıldıklarını öne sürdüler.

İranlı mülteci Omid Eshaghi, GGM’de kaldığı 50 gün boyunca yaşadığı insanlık dışı koşulları anlattı. Eshaghi, burada kendilerine haklarının verilmediğini, hayvan gibi muamele gördüklerini ifade etti. Hasta olan kişilerin hastaneye sevk edilmediğini, çalışan görevlilerin ve güvenliklerin ise hakaret edip şiddet uyguladığını belirtti. Eshaghi, GGM’deki işkence ve kötü muameleye dair şu ifadeleri kullandı: “İşkence Türkiye’de 90’lı yıllarda kalmış bir suç değil, hala var. Burayı görmek istemezsiniz.” İnsanlık dışı şartlardan kurtarılmayı bekleyen yüzlerce mülteciyle birlikte GGM’de tutsak olduğunu belirten Eshaghi, dışarıya seslerini duyurmak amacıyla birlikte yazıp imzaladıkları şikayet dilekçesini savcılığa ulaştırdı. Mültecilerin açlık grevi hala devam ediyor1. Antalya Valiliği’ne bağlı İl Göç İdaresi Müdür Vekili Derya Erdoğan, mültecilerle görüştüğü GGM’de görevlilerin iddiaları reddettiğini belirtti
Antalya’da Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi’nde (GGM) yaşanan olayda, 52 mülteci, açlık grevine başvurarak vahim iddialarda bulundu. Mülteciler, GGM’de “beyaz odada” işkence gördüklerini, hastalara bakılmadığını ve açlıkla cezalandırıldıklarını öne sürdüler.

İranlı mülteci Omid Eshaghi, GGM’de kaldığı 50 gün boyunca yaşadığı insanlık dışı koşulları anlattı. Eshaghi, burada kendilerine haklarının verilmediğini, hayvan gibi muamele gördüklerini ifade etti. Hasta olan kişilerin hastaneye sevk edilmediğini, çalışan görevlilerin ve güvenliklerin ise hakaret edip şiddet uyguladığını belirtti. Eshaghi, GGM’deki işkence ve kötü muameleye dair şu ifadeleri kullandı: “İşkence Türkiye’de 90’lı yıllarda kalmış bir suç değil, hala var. Burayı görmek istemezsiniz.”


İnsanlık dışı şartlardan kurtarılmayı bekleyen yüzlerce mülteciyle birlikte GGM’de tutsak olduğunu belirten Eshaghi, dışarıya seslerini duyurmak amacıyla birlikte yazıp imzaladıkları şikayet dilekçesini savcılığa ulaştırdı. Mültecilerin açlık grevi hala devam ediyor1.

Antalya Valiliği’ne bağlı İl Göç İdaresi Müdür Vekili Derya Erdoğan, mültecilerle görüştüğü GGM’de görevlilerin iddiaları reddettiğini belirtti

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.