Mali İstihbarat Yetkilisi Yalanıyla 6 Milyon TL’lik Vurgun: 3 Şüpheli Yakalandı

ASAYİŞ 02.09.2026 - 11:42, Güncelleme: 02.09.2026 - 11:42
 

Mali İstihbarat Yetkilisi Yalanıyla 6 Milyon TL’lik Vurgun: 3 Şüpheli Yakalandı

Antalya’da kendilerini “mali istihbarat birimi yetkilisi” olarak tanıtarak bir vatandaşı dolandırdıkları öne sürülen 3 şüpheli, düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla yakalandı. Şüphelilerin, mağduru “Kimliğiniz FETÖ terör örgütü tarafından kullanılıyor” diyerek korkutup baskı altına aldığı ve yaklaşık 6 milyon TL değerindeki döviz ile ziynet eşyalarını elden aldığı belirlendi.

TELEFONDA KENDİLERİNİ YETKİLİ OLARAK TANITTILAR Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne başvuran D.L. isimli vatandaş, tanımadığı kişiler tarafından telefonla arandığını belirtti. Arayan şüphelilerin kendilerini “mali istihbarat birimi yetkilisi” olarak tanıttığını söyleyen mağdur, kimliğinin FETÖ terör örgütü tarafından kullanıldığının kendisine söylendiğini ve bu yöntemle baskı altına alındığını ifade etti. Şüphelilerin yönlendirmeleri doğrultusunda hareket eden D.L., yaklaşık 6 milyon TL değerindeki döviz ve ziynet eşyalarını elden verdi. 3 ŞÜPHELİ EŞ ZAMANLI OPERASYONLA YAKALANDI Olayın ardından çalışma başlatan Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin kimliklerini tespit etti. Antalya merkezli 2 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 3 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden 2’sinin Antalya’da, 1’inin ise il dışında yakalandığı bildirildi. Operasyon kapsamında şüphelilere ait 3 cep telefonu ve SIM kartlarına el konuldu. KORSAN TAKSİ DETAYI Soruşturma kapsamında olay sırasında korsan taksi kullanıldığı da belirlendi. Korsan taksi sürücüsüne 100 bin TL idari yaptırım cezası uygulanırken, araç 60 gün süreyle trafikten men edildi. 1 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI “Nitelikli Dolandırıcılık” suçundan adli makamlara sevk edilen 3 şüpheliden 1’i tutuklandı. Antalya Emniyet Müdürlüğü, suç ve suçlularla mücadelenin yasaların verdiği yetki ve sorumluluk bilinciyle kararlılıkla sürdürüleceğini açıkladı. EMNİYETTEN ÖNEMLİ UYARI Antalya Emniyet Müdürlüğü vatandaşları, telefonla gerçekleştirilen benzer dolandırıcılık girişimlerine karşı uyardı. “Hiçbir kamu görevlisi sizden para veya altın talep etmez. Bu tür taleplere inanmayın.” Hamdi Acet SonAlanya
Antalya’da kendilerini “mali istihbarat birimi yetkilisi” olarak tanıtarak bir vatandaşı dolandırdıkları öne sürülen 3 şüpheli, düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla yakalandı. Şüphelilerin, mağduru “Kimliğiniz FETÖ terör örgütü tarafından kullanılıyor” diyerek korkutup baskı altına aldığı ve yaklaşık 6 milyon TL değerindeki döviz ile ziynet eşyalarını elden aldığı belirlendi.

TELEFONDA KENDİLERİNİ YETKİLİ OLARAK TANITTILAR

Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne başvuran D.L. isimli vatandaş, tanımadığı kişiler tarafından telefonla arandığını belirtti.

Arayan şüphelilerin kendilerini “mali istihbarat birimi yetkilisi” olarak tanıttığını söyleyen mağdur, kimliğinin FETÖ terör örgütü tarafından kullanıldığının kendisine söylendiğini ve bu yöntemle baskı altına alındığını ifade etti.

Şüphelilerin yönlendirmeleri doğrultusunda hareket eden D.L., yaklaşık 6 milyon TL değerindeki döviz ve ziynet eşyalarını elden verdi.

3 ŞÜPHELİ EŞ ZAMANLI OPERASYONLA YAKALANDI
Olayın ardından çalışma başlatan Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin kimliklerini tespit etti.

Antalya merkezli 2 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 3 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden 2’sinin Antalya’da, 1’inin ise il dışında yakalandığı bildirildi.

Operasyon kapsamında şüphelilere ait 3 cep telefonu ve SIM kartlarına el konuldu.

KORSAN TAKSİ DETAYI
Soruşturma kapsamında olay sırasında korsan taksi kullanıldığı da belirlendi.

Korsan taksi sürücüsüne 100 bin TL idari yaptırım cezası uygulanırken, araç 60 gün süreyle trafikten men edildi.

1 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
“Nitelikli Dolandırıcılık” suçundan adli makamlara sevk edilen 3 şüpheliden 1’i tutuklandı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü, suç ve suçlularla mücadelenin yasaların verdiği yetki ve sorumluluk bilinciyle kararlılıkla sürdürüleceğini açıkladı.

EMNİYETTEN ÖNEMLİ UYARI
Antalya Emniyet Müdürlüğü vatandaşları, telefonla gerçekleştirilen benzer dolandırıcılık girişimlerine karşı uyardı.

“Hiçbir kamu görevlisi sizden para veya altın talep etmez. Bu tür taleplere inanmayın.”

Hamdi Acet SonAlanya

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.