Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Sezonun ilk domates fidanları toprakla buluştu

YAŞAM 28.08.2021 - 19:09, Güncelleme: 11.12.2024 - 05:12
 

Sezonun ilk domates fidanları toprakla buluştu

Örtü altı sebze üretim merkezlerinden Kumluca’da güz dönemi domates ekimleri başladı 60 bin dekar alanda örtü altı sebze yapılan Kumluca’da 30 bin dekarda 50 milyon kök domates fidesi ekiliyor

Antalya’nın örtü altı sebze üretim merkezi Kumluca ilçesinde sezonun ilk domates fidanları toprakla buluştu. 60 bin dekar alanda örtü altı sebze üretimi yapılan ilçede 50 milyon kök domates fidesi ekiliyor. Antalya’nın örtü altı üretim merkezi Kumluca ilçesinde yeni sezonda ilk domates fidanları toprak ile buluştu. Domates ekimleri, güzlü, kışlık ve baharlık olmak üzere 3 bölümde ekiliyor. Ekim ayı sonu veya Kasım ayı başlarında ilk hasadı yapılacak olan güzlük dönemi domateslerin dikimleri başladı. İlçede örtü altı sebze sezonunda 60 bin dekar alanın 30 bini domates geri kalan 30 bin dekar alanda da biber, salatalık, patlıcan ve kabak türlerinin üretimi yapılacak. "Baharlık domates dikimlerimiz Mart ayına kadar devam eder” Tarım sezonu hakkında bilgi veren Ziraat Mühendisi Kürşat Taştan “2021 - 2022 örtü altı sebze üretim sezonunu güzlük dikimlerimizle açtık. Kumluca bölgemizde, domates, biber, patlıcan, salatalık gibi ürünler dikiyoruz. Bunlar güzlük domates dikimleridir. Daha sonra Eylül ayı içinde sezonluk dikimlerimiz başlar. Ekim ayında kırık dikim olarak devam eder. Ocak ayı içinde de baharlık domates dikimler yapılır. Baharlık domates dikimlerimiz Mart ayına kadar devam eder” bilgisini verdi. "Seralarımızı dikmeden 10 gün önce dezenfekteden çıkarıyoruz" Haziran ayında seraların ince naylon ile dezenfekte edildiğini belirten Taştan, “Bu kimyasal kullanmadan doğal dezenfekte olmuyor. Seralarımızı dikmeden 10 gün önce dezenfekteden çıkarıyoruz. Yani toprağın üzerinden ince naylonu kaldırıyoruz. Daha sonra sizlere sağlıklı ürün yetiştirmek için dikimlerimizi yapıyoruz. Güzlük domateslere 65 günde, sezonluk domateslerde ise hava koşullarına göre 75 günde hasat yapılır. Baharlık domateslerde çeşide göre 90 ile 100 gün arasında hasat yapılır” dedi. Üretici Mevlüt Durmuş ise, “Vatanımız ve milletimiz için bölgemizde her çeşit sebzeyi üretmeye devam ediyoruz. Çiftçilerimize iyi bir sezon diliyoruz” dedi. İsmail Er de “21 dönümlük seramın 10 dönümünde domates 4 dönüm biber, 4 dönüm de salatalık yapıyorum” açıklamasına yer verdi.    
Örtü altı sebze üretim merkezlerinden Kumluca’da güz dönemi domates ekimleri başladı 60 bin dekar alanda örtü altı sebze yapılan Kumluca’da 30 bin dekarda 50 milyon kök domates fidesi ekiliyor

Antalya’nın örtü altı sebze üretim merkezi Kumluca ilçesinde sezonun ilk domates fidanları toprakla buluştu. 60 bin dekar alanda örtü altı sebze üretimi yapılan ilçede 50 milyon kök domates fidesi ekiliyor.


Antalya’nın örtü altı üretim merkezi Kumluca ilçesinde yeni sezonda ilk domates fidanları toprak ile buluştu. Domates ekimleri, güzlü, kışlık ve baharlık olmak üzere 3 bölümde ekiliyor. Ekim ayı sonu veya Kasım ayı başlarında ilk hasadı yapılacak olan güzlük dönemi domateslerin dikimleri başladı. İlçede örtü altı sebze sezonunda 60 bin dekar alanın 30 bini domates geri kalan 30 bin dekar alanda da biber, salatalık, patlıcan ve kabak türlerinin üretimi yapılacak.


"Baharlık domates dikimlerimiz Mart ayına kadar devam eder”
Tarım sezonu hakkında bilgi veren Ziraat Mühendisi Kürşat Taştan “2021 - 2022 örtü altı sebze üretim sezonunu güzlük dikimlerimizle açtık. Kumluca bölgemizde, domates, biber, patlıcan, salatalık gibi ürünler dikiyoruz. Bunlar güzlük domates dikimleridir. Daha sonra Eylül ayı içinde sezonluk dikimlerimiz başlar. Ekim ayında kırık dikim olarak devam eder. Ocak ayı içinde de baharlık domates dikimler yapılır. Baharlık domates dikimlerimiz Mart ayına kadar devam eder” bilgisini verdi.


"Seralarımızı dikmeden 10 gün önce dezenfekteden çıkarıyoruz"
Haziran ayında seraların ince naylon ile dezenfekte edildiğini belirten Taştan, “Bu kimyasal kullanmadan doğal dezenfekte olmuyor. Seralarımızı dikmeden 10 gün önce dezenfekteden çıkarıyoruz. Yani toprağın üzerinden ince naylonu kaldırıyoruz. Daha sonra sizlere sağlıklı ürün yetiştirmek için dikimlerimizi yapıyoruz. Güzlük domateslere 65 günde, sezonluk domateslerde ise hava koşullarına göre 75 günde hasat yapılır. Baharlık domateslerde çeşide göre 90 ile 100 gün arasında hasat yapılır” dedi.


Üretici Mevlüt Durmuş ise, “Vatanımız ve milletimiz için bölgemizde her çeşit sebzeyi üretmeye devam ediyoruz. Çiftçilerimize iyi bir sezon diliyoruz” dedi.
İsmail Er de “21 dönümlük seramın 10 dönümünde domates 4 dönüm biber, 4 dönüm de salatalık yapıyorum” açıklamasına yer verdi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.