ALKÜ İle Comrat Devlet Üniversitesi Arasındaki İş Birliği Güçleniyor

YAŞAM 09.07.2026 - 16:35, Güncelleme: 09.07.2026 - 16:35
 

ALKÜ İle Comrat Devlet Üniversitesi Arasındaki İş Birliği Güçleniyor

Moldova Comrat Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serghei Zaharia, Erasmus+ KA171 Personel Hareketliliği kapsamında Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesini (ALKÜ) ziyaret ederek üniversiteler arasındaki akademik iş birliğinin geliştirilmesine yönelik temaslarda bulundu.

Ziyaret kapsamında ilk olarak Rektörlük Senato Salonu'nda ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kılıç'ın ev sahipliğinde değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, daha önce aynı program kapsamında Comrat Devlet Üniversitesinde akademik hareketlilik gerçekleştiren Türkçe Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Bulut ile Dış İlişkiler Koordinatörlüğünden Öğr. Gör. Beril Karanfil de katıldı. Toplantıda Erasmus+ programı kapsamında iki üniversite arasındaki kurumsal iş birliklerinin geliştirilmesi, akademik deneyimlerin paylaşılması ve gelecekte hayata geçirilebilecek ortak projeler ele alındı. Erasmus+ staj hareketliliği kapsamında ALKÜ'de staj yapan Comrat Devlet Üniversitesi öğrencileri Karyna Karastan ve Olena Kiulafly de deneyimlerini paylaşarak hareketlilik programının katkılarını anlattı. Görüşmelerde, Moldova'da yaşayan Gagavuz Türkleri ile Türkiye arasındaki tarihî ve kültürel bağların akademik iş birliklerine sağladığı katkıya da dikkat çekildi. Karşılıklı anlayış ve kültürel yakınlığın, iki üniversite arasında yürütülecek ortak çalışmalar için güçlü bir zemin oluşturduğu vurgulandı. Programın devamında Comrat Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serghei Zaharia, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan ile bir araya geldi. Görüşmede, iki üniversite arasındaki iş birliklerinin daha da geliştirilmesi, yeni ortak projeler ve Erasmus hareketlilikleri değerlendirildi. ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, "Üniversitemiz, uluslararasılaşma vizyonu doğrultusunda bilgi ve deneyim paylaşımını esas alan iş birliklerini güçlendirmeye ve yeni ortaklıklar geliştirmeye devam edecektir. Comrat Devlet Üniversitesi ile olan bağımız ve ilişkilerimiz güçlenerek devam edecektir. Sayın Rektör Prof. Dr. Serghei Zaharia'ya ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyor, yeni iş birliklerinin hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı. Comrat Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serghei Zaharia ise iki üniversite arasında yürütülen ortak projelerin ve iş birliklerinin gelecekte daha da güçleneceğine inandığını belirtti. Ziyaret, karşılıklı hediye takdiminin ardından sona erdi.
Moldova Comrat Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serghei Zaharia, Erasmus+ KA171 Personel Hareketliliği kapsamında Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesini (ALKÜ) ziyaret ederek üniversiteler arasındaki akademik iş birliğinin geliştirilmesine yönelik temaslarda bulundu.

Ziyaret kapsamında ilk olarak Rektörlük Senato Salonu'nda ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kılıç'ın ev sahipliğinde değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, daha önce aynı program kapsamında Comrat Devlet Üniversitesinde akademik hareketlilik gerçekleştiren Türkçe Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Bulut ile Dış İlişkiler Koordinatörlüğünden Öğr. Gör. Beril Karanfil de katıldı.

Toplantıda Erasmus+ programı kapsamında iki üniversite arasındaki kurumsal iş birliklerinin geliştirilmesi, akademik deneyimlerin paylaşılması ve gelecekte hayata geçirilebilecek ortak projeler ele alındı. Erasmus+ staj hareketliliği kapsamında ALKÜ'de staj yapan Comrat Devlet Üniversitesi öğrencileri Karyna Karastan ve Olena Kiulafly de deneyimlerini paylaşarak hareketlilik programının katkılarını anlattı.

Görüşmelerde, Moldova'da yaşayan Gagavuz Türkleri ile Türkiye arasındaki tarihî ve kültürel bağların akademik iş birliklerine sağladığı katkıya da dikkat çekildi. Karşılıklı anlayış ve kültürel yakınlığın, iki üniversite arasında yürütülecek ortak çalışmalar için güçlü bir zemin oluşturduğu vurgulandı.

Programın devamında Comrat Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serghei Zaharia, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan ile bir araya geldi. Görüşmede, iki üniversite arasındaki iş birliklerinin daha da geliştirilmesi, yeni ortak projeler ve Erasmus hareketlilikleri değerlendirildi.

ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, "Üniversitemiz, uluslararasılaşma vizyonu doğrultusunda bilgi ve deneyim paylaşımını esas alan iş birliklerini güçlendirmeye ve yeni ortaklıklar geliştirmeye devam edecektir. Comrat Devlet Üniversitesi ile olan bağımız ve ilişkilerimiz güçlenerek devam edecektir. Sayın Rektör Prof. Dr. Serghei Zaharia'ya ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyor, yeni iş birliklerinin hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Comrat Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serghei Zaharia ise iki üniversite arasında yürütülen ortak projelerin ve iş birliklerinin gelecekte daha da güçleneceğine inandığını belirtti. Ziyaret, karşılıklı hediye takdiminin ardından sona erdi.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.